Selecteer een pagina

Boomkwekerij

De kern van ons bedrijf is de eigen kwekerij, waar jaarlijks honderdduizenden stekjes worden gemaakt en worden opgekweekt tot volwassen struiken en bomen.

Ons bedrijf houdt zich al ruim 50 jaar bezig met het kweken van boomkwekerijprodukten zoals bomen, dak- en leibomen, fruitbomen, heesters, coniferen, klimplanten, haagplanten, bodembedekkers, vaste planten, siergrassen, rhododendrons, rozen, bamboes en vele andere tuinplanten. Visser Plant heeft zich gespecialiseerd in de teelt van een uitgebreid en modern assortiment bomen, sierheesters, en andere tuinplanten in pot.

Momenteel worden op onze kwekerij honderdduizenden planten gekweekt in vele soorten en maten. Deze planten worden afgezet naar diverse afnemers in binnen- en buitenland zoals hoveniersbedrijven, tuincentra, collega-kwekers, exporteurs, eigen export, groothandelscentra, gemeentes, instellingen en particuliere tuinbezitters.

Tegenwoordig is bijna het gehele assortiment in pot verkrijgbaar, zodat het hele jaar door geplant kan worden. De laatste jaren worden steeds meer bol-, dak-, en leibomen gekweekt, geschikt voor kleine tuinen. Ook enkele nieuwe soorten zijn door Visser Plant gevonden zoals Thuja occ. ‘Frieslandia’ en Thuja occ. ‘Mirjam’®. Op de laatste heeft Visser Plant het wereldwijde patent.

Wij zijn telkens op zoek naar nieuwe rassen. De nieuwste trends volgen we op de voet, zodat we telkens de nieuwste en verbeterde soorten kweken. Door de kennis van de kweker krijgt u de beste plantensoorten die er momenteel te krijgen zijn. Zo worden er bijvoorbeeld nieuwe winterhardere en ziektebestendigere soorten door ons uit het buitenland gehaald en op onze kwekerijen vermeerderd en gekweekt. U koopt rechtstreeks bij de kweker de soorten die vaak in de tuincentra nog niet te verkrijgen zijn.