Selecteer een pagina

Nieuw ontdekte soorten

Door Visser Plant zijn al diverse nieuwe plantensoorten gevonden. De bekende en bekroonde Thuja occidentalis ‘Frieslandia’ is door ons gevonden en op de markt gebracht. Dit is de beste haagconifeer, die zeer goede bestand is tegen zeewind en tevens goed op kleigrond kan groeien.

Uit de Thuja Frieslandia is weer een nieuwe variant gevonden, die we Thuja occidentalis ‘Opsterland’ hebben genoemd. Van de Thuja ‘Frieslandia’ zijn in de beginjaren honderdduizenden stekken gemaakt om collega-kwekers van jonge planten te voorzien. In de jaren negentig is er een nieuwe langzaam groeiende gele Taxus op de markt gebracht genaamd Taxus baccata ‘Wintergold’.

De laatste nieuwigheid van Visser Plant is Thuja occidentalis ‘Mirjam’ (R). Dit is een gele variant uit de Thuja occ. ‘Danica’ (Yellow Danica). Visser Plant heeft samen met Gebroeders Visser wereldwijd patent op deze soort. Ook van deze soort worden overal in de wereld honderdduizenden stekjes gemaakt om aan de vraag van deze nieuwigheid te kunnen voldoen. Voor meer informatie over Thuja occidentalis ‘Mirjam’ ® kijkt u op de website van van Vliet New Plants.