Selecteer een pagina

Plantinstructies

Algemene voorbereidingen voor het planten

Bodemverbetering

Als de grond te nat is (veengrond, storende harde laag) en de grond bij het graven stinkt, dan duidt dit op zuurstofgebrek. Het is dan verstandig om een drainagesysteem aan te leggen, dat het te veel aan water snel afvoert.

Zandgrond moet verbeterd worden door 1 deel potgrond op 2 delen zandgrond te mengen. Rhododendrons en Ericaceeën moeten in pure (extra zure) potgond geplant worden.

Vervoer

Planten met kale wortel moeten met droog weer afgedekt vervoerd worden met een kleed of een zak. Bij vochtig weer is dit niet nodig. Pot-gekweekte planten kunnen onafgedekt vervoerd worden, ze zitten immers in een plastic pot die de wortels beschermd. Bij aankomst mogen de planten met kale wortel niet droog worden. Dit is te voorkomen door de planten tijdelijk op te kuilen of de wortels af te dekken tegen schrale wind en zon. Als u niet meteen gaat planten, kunt u de planten/bomen ook tijdelijk met de wortels in water/een sloot leggen.

Plantinstructies

Plantinstructie bomen

Plantinstructie planten met kale wortel

Plantinstructie planten in pot

Nazorg

In de maanden april t/m september (in droge periodes) de eerste weken na het planten voldoende water geven. Het vocht in de planten verdampt dan snel.